Sandbag trénink a Kettlebell – Matt Palfrey

Požádal jsem Matta, s kterým máme mnoho společných postojů, aby pro coretraining.cz napsal jako Sandbag specialista článek o Sandbagu, popsal výhody a také se zmínil o rozdílnosti např. ke kettlebellu. Zde je jeho článek a já mu posílám velký dík. když se Vám článek bude líbit, dejte mu svůj hlas a sdílejte ho a jistě bude i pokračování.

—————————————————————————————————–

20131001170034-getup3Mnoho ve fitness odvětví je založeno na tom, že existuje nějaká kouzelná pilulka, doplněk, nástroj nebo metoda, která vyřeší všechny problémy ve Vašem tréninku. Nevěřím, že něco takové je. Jsem přesvědčen, že i když mohou být některé podobnosti z hlediska našich cílů, cesta k jejich dosažení může být zcela odlišná. Zachování stupně flexibility ve Vašem přístupu umožňuje budovat základní potenciál, který může vést k většímu celkovému zlepšení.
Tento článek se zaměří na jednu ze stále málo známých pomůcek ve fitness odvětví a to je Sandbag (Pytel s pískem), a jak může Sandbag ve spojení s Kettlebellem vyvářet velké výsledky.

Proč Sandbag trénink?

Zde je to, co můžete očekávat od toho, když přidáte Sandbag do svého tréninku:

• Vražedný úchop

Sandbag s Vámi nebude spolupracovat a Vy tedy budete bojovat o každý nový tah
(a mnoho z nich se Vám nepodaří). Skutečnost, že je těžké ho udržet, znamená, že budete
budovat úžasnou pevnost a to nejen pro Vaše ruce. Vaše celá horní část těla bude muset těžce pracovat, aby udržela a stabilizovala tento pytel s pískem.

• Univerzální síla a kondice

Unikátní velikost, tvar a vlastnosti Sandbagu jsou ideální pro celou řadu
cvičení a pohybů, včetně:
• Tahů
• Přemístění
• Hodů
• Specifických sportovních pohybů
A nejen toto udělá Váš trénink zajímavý tím, že budete moci pracovat na množství rozdílných fyzických úkolů pro každodenní život a sportovní výkon.

• Silné stabilizátory

Pokud jste nikdy nezvedli těžký pytel s pískem ze země až nad hlavu, pak je obtížnésandbag+exercises
ocenit tuto možnost výzvy. Na rozdíl od tréninku s velkou činkou, pytel s pískem (Sandbag) je složitá pomůcka, který je vysoce účinná. Skutečně, protože budete nejen lepší v tom zvládnout sandbag, ale budete schopni neustále držet stabilitu se změnou těžiště, aby vše bylo zaměřeno , kam má.

Sandbag trénink a Kettlebell

Takže, co dělá z těchto 2 tréninkových pomůcek to, že fungují výborně dohromady? A proč byste se měli zamyslet nad tím je kombinovat?
Za prvé, v důsledku pákového efektu je kettlebell velmi dobře vhodný pro dynamické
pohyby jako je Swing a Snatch. Naopak, Sandbag provádí pohyb zcela jinak. Neustále mění zatížení, a tedy je obtížné aplikovat stejný druh energie. Je jistě možné vyvinout velkou sílu na Sandbag, ale to vyžaduje určitý stupeň hrubé síly, což může být pro mnohé i dost neefektivní. Je důležité si uvědomit, i když existuje nějaký výkon – nemusí to nutně znamenat, že cvičení bude „dobré“. Co to opravdu popíše je schopnost lékařů vynaložit jen tolik energie, kolik skutečně potřebují k dokončení požadované práce.
sandbag-exercise-windmillV praktické rovině kettlebell obsahuje velkou váhu v relativně malém objemu.Pytel má však mnohem větší objem k zvětšení své hmotnosti. Tento podstatný rozdíl znamená to, že pytel je vhodnější pro cvičení a pohyby, které mohou napodobovat práci s nestandartními objekty z reálného světa (jako je taška, krabice nebo kusy nábytku) nebo třeba také jináosoba. Bojové sporty, jako je MMA, judo a zápas proto ve velké míře využívají Sandbag- stejně jako v kontaktních sportech jako je Ragby. Kompaktní povaha Kettlebellu pak múže být použita pro cvičení, které podporují flexibillitu a dynamický pohyb.
Samotný Sandbag může být naplněn do obrovských vah (pytle s pískem jsou komerčně
k dispozici až do 180 kg), tedy je zde jasné zaměření na maximální sílu, což není u kettlebellu tak zcela zřejmé. Pro jednotlivce, kteří chtějí budovat velkou sílu je pak Sandbag ke kettlebellu skvělý doplněk.

Pozor! Speciální nabídka pro všechny naše čtenáře:
Máte-li zájem dozvědět se více o Sandbag tréninku, pak každý fanoušek CORE TRAINING může získat slevu 25% na knihu Mattasandbagcover1large Palfreye – Sandbag Training jak v papírové formě nebo jako ebook. Stačí jen použít slevový kód „coretraining25“.

http://sandbagfitnessstore.com/collections/books

Bio
http://sandbagfitnessstore.com/

Matt Palfrey je silový a kondiční trenér, zdravotní a fitness konzultant a
zakladatel blogu Sandbag Fitness. Věří v to, že trénink by měl být jednoduchý, ale
zároveň efektivní, a že smysluplný přístup funguje vždycky. Jeho Sandbag Fitness
Blog přitahuje garážové gym trenéry z celého světa.